Ahad, 9 Disember 2012

Time is running! And yet we are walking~

Salam semua2 makhluk bumi. InsyaAllah semuanya makhluk bumi bukan makhluk datang dari planet lain ye.

Ok. Jujur, for this semester it has been such a hectic one! Fuuh.

Kalau dulu, sempat la jugak seminggu dua tiga kali nak tipon rumah ke henset ummi ke. Untuk sem ni…..errrr…bila masa dah free je, kat Malaysia sah-sah dah gelap gelita rumah. Nak tak nak, kena jugak carikan masa supaya boleh tipon or at least chat. Tiba-tiba, seronok tengok classmate yang hampir 24jam whatsapp-ing dengan family dia. Tercetuslah satu idea ni. Memandangkan ummi dan baba pakai ifon, dan ifon kalau nak install whatsapp kena bayor (gedik)--------[melainkan jailbreak], ambe ajak ummi download application LINE. Ye, LINE ni taklah selaju whatsapp, tapi lebih seronok. Suka! So, for the last two months memang kalau free (even dalam kelas pun ye, gak) memang LINE-ing dengan ummi atau baba. Paling syiok main hantar-hantar gambar. Lagi-lagi part hantar gamba baby Amanda! Serius, nak terbang balik malaysia, nak dukung baby tu, nak cium-cium dia, nak cubit-cubit dia. Geram~

Alhamdulillah, setakat ni, tak sempat nak call, ada alternatif lain. Baba kata, zaman dia duduk negara amerika nu, dok main kirim-kirim surat je. Nak tipon-tipon ni maaflah, susah. Kena kumpul duit syilling. Hehe. Memang, zaman memang dah semakin maju dan semakin tak terkejar kemajuannya.

Hujung bulan ni dah start minggu pre-exam atau kami panggil zacet. Dia macam exam, tapi lain sikit. Serius susah nak terangkan. Yang penting sekarang ni, masih ada subjek yang masih blur! Dan tak lama lagi nak exam, nak zacet. Susah hati woo~

Aku tak tipu, memang, aku rasa lemah semangat semenjak dua menjak. And since then almost everything I learnt is like filling up a straw with water. (Ayat merapu jah!) Bila borak-borak dengan kawan, mesti dia akan cakap ---------------> tu semua duniawi je, tak payah nak susah hati mana. Allah tak kira pon markah-markah tu. Betul la tu, tapi aku masih rasa macam tak boleh, kena la belajar. Last sekali aku pesan kat diri, as long as what i’m trying to achieve has nothing to do or to relate me with Him, nothing is going to work. Maybe, Allah, tak tolong sebab Dia sayangkan aku. Oh, so sweet~

Yelah, kalau apa-apa yang aku buat ni, tak membawa faedah untuk aku kat sana, memang tak payahlah buat. So, Allah nak tunjuk, niat aku dah salah dah tu. Kena sokmo ingat! Niat aku macam mana. Allah memang sweet sangat.

Memang, masa tu berlari, dan kita takkan terkejar, tetapi, kita mampu, untuk memanfaatkan masa yang dibagiNya. Elok sangat 24jam. Bukan tak elok. So, manage your time well (haha.notetoself~highlight please~)

 

p/s: Tak sabar nak habis exam!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Let's hear it from you.