Ahad, 6 Mei 2012

Filling up the boredom

Salam

Ok. Tak lama lagi dah nak balik dah~ Oh yeay!

Seronok, seronok juga. Aku yang sibuk memikirkan tentang nak drag jadual exam ke depan. Sapa suh beli tiket awal? Hehe. Tak yahlah nak salahkan sesiapa pun. Ok?

Banyak sebenarnya menda-menda yang nak dibuat masa balik nanti. Too much of it. Nak listkan pun macam………..ermmm mampu ka? Banyak pun, buat semua ke nanti kakak oi~? Aku lah kan katakan. Biasa memang begitu. *sengih sorang-sorang dalam gelap*

Sekarang ni ada cuti staright lima hari. Nak tahu kenapa? Sebab pihak universiti main tukar-tukar jadual. Hari isnin dan selasa akan digantikan dengan jadual hari sabtu. So, memandangkan aku memang tak ada kelas hari sabtu, cutilah. Hari rabu pulak cuti hari kemenangan Soviet Union untuk perang dunia kedua. Starting from this saturday (5.5.12) up till wednesday (9.5.12) adalah hari menggemokkan badan. Hahaha.

Dah masuk perenggan ketiga ni. Title tak tulis lagi. Tak tahu nak tulis apa.

Ok. Rasanya hampir semua orang tahu dan kenal Dena Bahrin kan? (Bajet macam kawan dia je~) Tahniah la dekat dia, muda-muda dah kahwin. The entry about her wedding was really a sweet entry. Truly islamic. An original love story written by Allah.

Still. Blank for the title.

Aiyah~ Orang semua dah tidur. Aku je yang tengah hadap skrin laptop menaip. Nak meluahkan perasaan? Tak payah. Luah pun bukan jadi apa sangat pun. Adoila. Tadi petang balik beli barang grocery, demam sekejap. Selepas dua tiga hari penat bermain frisbee sampai pening-pening. Aku pun satu, memang dah tak larat, sampai pening masa main, boleh buat dek je. Bukan sekali dua tiga kali dah. Sampai jatuh-jatuh. Jangan amalkan ye. Tak sihat.

So bila dah sihat, segarlah. Tambah tadi ada sambutan sikit. Dengan kekenyangan ni susahlah ambe nak masuk tidur. Bukan apa. Ada satu awareness kepada TIDUR SELEPAS MAKAN. Mindset aku adalah ini -----> BUNCIT. So, kekadang tu bila lapar tengah-tengah malam, especially jam 12, berkeronconglah perut tu macam mana sekali pun, tak maw juga diisi, sebabnya dah nak tidur. Paling cepat mesti 3 ke 4 jam lepas makan.

Ok. The blank title need to be filled~

Masih tak puas hati. Nak juga isi blog ni. Hurm. Alhamdulillah. Allah bagi aku kekuatan untuk tetap bersama dengan DIA. Malam yang bosan-bosan ni, aku try cari sesuatu yang mampu mengisi kekosongan. Kalau dulu, bukak je YouTube, tahulah nak cari artis apa. Lagu mat salleh la, melayu la, entah macam-macam lagi. Tapi, kali ni, kat search box YouTube tu nak diisi pun amek masa dekap sepuluh minit. Tak tahu nak cari apa. Last-last tengok video tutorial Dena tu lagi. Suka tengok je. Nak apply, aku sedar aku tak lawa buat macam tu. Suka pun tengok dia buat. Comel pun. Hehe.

*aku perasan je blog kali ni macam pelik*

Dulu. Masa bosan sangat. Layan cerita Chuck atau mana-mana movie. Tambah sekarang ada anime conan sampai 500++ episod, memang nak melayanlah. Well, anime conan memang fevret. Cumanya sekarang ni dalam satu hari, layan conan dalam dua tiga episod je. Tu pun kekadang tu macam tak dak mood. Pelik gak. Bukan buat apa-apa pun. Kekadang tu just blankly staring the laptop, thinking what to search, what to do. Homework ada je. Buat juga. After sometime, nak rehatla kan? Last-last window shopping kat blog-blog. Dah plan dah, balik Malaysia ni nak bawak Ummi gi kedai kat gombak ni. Jual tudung siap. Dah setahun duduk sini, pemalasnye nak meng’pin’ tudung tu……….tak payah cakap. Senang kerja rasa bila boleh main sauk je tudung tu. Baru satu benda nak buat.

Akhirnya…………..

Terisi dah title tu.

Kali ni, memang nak tulis segala apa yang mampu aku tuliskan. *smiling*

 

[out of idea already]

 

Ok. Cerita pasal usrah aku la. Usrah paling bestla. Sebab semuanya baik-baik belaka. Tak tipu. Beruntung aku dapat usrah begini. Biarpun ada kerenah masing-masing, tapi kami tetap saling memahami. Tambah pulak kakak naqibah kami sedang dalam penantian baby nya~ Aku salah seorang yang teruja terlebih sebenarnya. Depan orang tak adalah nak tunjuk sangat. Senyum sudah. Dengan kakak naqibah yang comel lagi montel sekarang ni, memang meriah usrah kami. Serius ni. Hehe. Setiap seorang ada sifat dan perangai masing-masing. Dua hari lepas kami pergi jalan-jalan dekat hutan belakang hostel ni. (Aku kena tinggal =( ). Dah kena tinggal, aku tak puas hati, nak juga cari diaorang dalam hutan tu. Aku beranikan juga diri cari diaorang sorang-sorang. Last-last, sebab banyak anjing yang sedang bersiar-siar bersama tuan mereka, aku terus ikut denai keluar dari hutan. Sedih juga~ Tak apalah, tak ada rezeki tapi ada pengalaman, jalan sorang-sorang *erk.bahayalah kakak*

 

Sekarang. Tengah malam kot. Tapi malaysia dah subuh dah. Hehe.

 

Akhirnya, aku habis idea juga. Hurm. (yang membaca pun dah naik bosan)

 

Aku tutup dengan sepatah dua kata. *sayu*

 

Aku tahu matiku sangat dekat, tapi masih, dosaku tidak terbilang.

Aku tahu matiku sangat dekat, tapi masih, taubatku tertangguh.

Aku tahu matiku sangat dekat, tapi masih, hatiku ibaratnya keras.

Aku tahu matiku sangat dekat, tapi masih, aku berdiam berpeluk tubuh.

Aku tahu matiku sangat dekat, tapi masih, jiwaku kosong tak berisi.

 

Allah itu Maha Pengasih, ada masa tidak aku rasakan kasihNya.

Allah itu Maha Pengampun, ada masa tidak aku memohon keampunan.

Allah itu Maha Mengetahui, ada masa ku lakukan apa ku mahu.

Allah itu Maha Mendengar, ada masa kepada manusia ku meluah.

Allah itu Maha Melihat, ada masa aku leka dengan sikapku.

 

Aku ingin mengubah diri ku.

Aku ingin menjadi lebih baik.

Aku ingin merasai cinta agungNya.

Aku ingin merinduiNya selalu.

Aku ingin bertemuNya.

 

Aku bukan malaikat

Aku manusia yang hina

Aku manusia yang lemah

Aku manusia yang berkeperluan

Aku manusia yang mengharap kasih Tuhannya

 

Hasratku agar diberikan jalan dan bimbingan

Hasratku agar sentiasa ada kekuatan dariNya

Hasratku agar ada teman seperjuanganku disisi

Hasratku agar hatiku tidak menggelap

Hasratku agar aku mampu dan terus tetap

 

 

 

At the end of my life, I want to end my life happily with His blessings. Can I get it? With this heart within me?

Mati itu dah tetap. Mungkin sekejap lagi. Kita tak tahu. Aku yang menulis mengingatkan diri sendiri. Sebab aku ni pun sama je. Banyak lagi nak kena ubah. Too many bad sides of me. Huhu. Hampa dengan diri sendiri. Apa-apa pun, nak enjoy dalam hidup tak salah. Cuma jangan lupa bersyukur dan jalankan amanah ye. (kena juga balik kat diri sendiri). Lagi senang kalau cakap patah balik kat diri sendiri. Sebab aku sakitkan hati sendiri.

 

p/s: a hidden message is written yet, soon it’ll be told. (maybe later~?)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Let's hear it from you.