Isnin, 30 September 2013

Baru nak update ni haa!

Salam.

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Dah sebulan lebih dah bergelar isteri.

First of all, terima kasih yang tak berpenghujung kepada mereka yang sudi meluangkan masa untuk hadir ke majlis kami sama ada di KL mahupun di Kerteh. Alhamdulillah, segala urusan kami dipermudahkan oleh Allah.

 

Lama tak update bukan sibuk mana pun, tak tahu nak tulis apa. Tu je. InsyaAllah in the future I’ll to be as active as I was before.

Dan berbanyak minta maaf kepada semua kawan-kawan sebab tak upload sangat gambar. Bukan apa, malas nak upload. InsyaAllah, kat belog ini akan ditempel sikit gambar-gambar. This is especially to those yang asyik minta gambar. Sorry for the delay. For those I’ve promised to email the pictures, I’ll try to find a way to make it.

So, enjoy the treats guys!

DSC_0136

Encik Baba saya, a.k.a wali. En. Nazarudin Che Salleh. The most funny thing is that, he treat me as a dearly queen. Tak boleh bawak barang langsung. Even handphone is not allowed. Even a piece of a tissue must be hold by my bff. Buka pintu kereta sendiri pun, dia tak bagi. Comel je Baba ni. Serius.

DSC_0164

The husband. Nothing to say.

DSC_0186

Me! Ok. Sangat tekun mendengar khutbah.

DSC_0232

The father in-law. This is the Encik Abah. Sangat peramah. Dan unik.

DSC_0242

A tearful speech from heart given by Madame Ummi. Baba kata, sangat perlu untuk seorang ibu berkata pada hari pernikahan anak perempuannya sebagai tanda dia merelakan anaknya di bawah tanggungan seorang lelaki asing. Based on Baba’s story, kat Johor, kampung Madame Ibu, si ibu akan membacakan teks atau ucapan yang mengatakan bahawasanya dia merelakan melepaskan anak perempuan kepada seorang lelaki asing yang bergelar suami. Jujur, once Ummi buka mulut, baru sepatah perkataan yang keluar dari mulutnya, sayu sangat hati ini. Nak jadi tabah konon pun tak boleh dah.

DSC_0266

Kena minum susu. Haha. Masa tiba-tiba le husband pegang cawan ada susu, serius terkejut. Katanya sunnah Nabi. Biar perkahwinan sentiasa sesuci warna susu.

DSC_0294

The moms. Madame Ummi and Madame Ibu. Ni Madame Ibu Kerteh. Bukan yang Johor.

DSC_0297

 

DSC_0503

Haaa. Ini namanya mengada-ngada letak gambar ni. Tapi hope gambar ni menjawab soalan kawan-kawan tentang terjemputnya kami keluar tv. Ustaz hanyalah kawan kepada Baba. Tu aje. Dan kami hanya repay visit mereka di studio. Terima kasih atas kehadiran ustaz dan ustazah serta anak-anak.

DSC_0551

Inilah, my cousin yang jadi makeup artist. Memang kami tak nak panggil makeup artist betul-betul sebab if it had been a professional makeup artist memang sangat tebal. Kak Amiey ni memang pandai bersolek tapi bukan berbisnes pun. Just for fun.

DSC_0601

My two favourite teachers. Cikgu Suhaimi, si suami adalah cikgu kaunselling masa di sekolah rendah and Madam Haslina, the wife was my English teacher for my PMR at that school. Majlis kat dewan sekolah je.

DSC_0643

Man behind the scene. Yang kecik tu tumpang feymes je. This is my cousin, Syibri Samsuddin, who has his own photography company for side living. Walaupun penat mengikut kami ke sana ke mari untuk mengambil gambar, komitmen pada kerja dan hasil kerja dia sangat bagus. Thumbs up!

DSC_0673

Si baby Insyirah yang sangat baik dan tak takut orang langsung. Ni anak sepupu. Orang belakang tabir juga Insyirah ni. Hehehe

DSC_0687

Lastly, crew bekerja yang suka berposing. My cousins yang sangat bersemangat dalam bekerja. Givng the doorgifts to the guests.

 

Yes, I owed them much. All of them. My aunts, my uncles, my cousins, even Tok Ayah dan Tok Noni. And tak lupa Mak Cik Idar yang sudahpun selamat pulang ke Indonesia, insyaAllah for good after 9 years of working with us.