Isnin, 30 April 2012

Counting days

Salam.

Alhamdulillah. Allah kurniakan masa berlalu dengan cepat tanpa aku sedar.

InsyaAllah, tak lama lagi dah nak dekat minggu exam. Erk, sebulan lagi. (O.o).

Secara jujur. Ini adalah satu penantian dalam penyeksaan. Haha.

Sama ada sebab aku duduk obesi ataupun penantian pulang yang bermakna.

Secara jujur. Aku tak mampu nak hambur semua kat blog ni.

Yelah, atas sebab-sebab tertentu, kena aku diamkan.

 

Kecemburuan semakin menebal, penantian semakin menyeksa, kesabaran makin teruji.

 

Sebagai hamba Allah, aku sedar sangat-sangat, aku ada DIA untuk aku bergantung dan berharap. Sebagai hamba Allah, selayaknya aku serahkan segala-galanya kepada DIA sepenuh yakin.

Aku tahu, aku ni banyak kurang. Banyak juga buat dosa. Memang rasa tak layak memohon pada DIA, tapi Allah tu sangat penyayang. Kalah semua orang atas dunia ni. Even Ummi aku. DIA lah yang tertinggi sekali. Sejahat mana aku ni, seburuk mana aku ni, DIA tak pernah dalam sehari tak bagi hint yang DIA sayang aku. Tapi adakala aku ni terlalu buta untuk perasan semua tu. Even aku macam tu, DIA bagi hint lagi. Betapa kasihnya DIA kat aku. Ya Allah, maafkan aku.

Kiranya. Sekarang ni. Seksa aku akan berakhir kalau aku ada DIA. Tapi sebagai manusia biasa, aku bukanlah malaikat, aku buat silap, aku akan alpa juga, aku buat dosa juga.

 

“Every pious has a past and every sinner has a future”

 

Kuatkan semangat anda! Cekalkan diri anda!

 

p/s: Allah tu romantik. Surat cinta DIA sangat jiwang dan mengharukan hati ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Let's hear it from you.