Isnin, 26 Disember 2011

My UMMI and IBU

Salam.

Bersempena 26 Disember ni…………dengan bangganya, saya nak mengumumkan bahawa saya sangat berbangga dengan kedua orang mak saya. Ummi dan Ibu….(nak buat ikon love tak reti.=.=’)

Alhamdulillah, saya panjatkan kesyukuran setinggi-tingginya kepada Yang Maha Esa, Allah S.W.T sebab saya dikurniakan dua orang emak. Biarlah apa orang nak cakap, saya rasa saya beruntung sebab Allah bagi saya emak lebih dari satu~ Jangan jeluz, ok? (Gurau je).

Agak seronok sebenarnya….tiap-tiap tahun mesti ada dua birthday pada tarikh yang sama. Ngee~ (Confirm my Baba bersyukur juga ni~) Bukan apa, Allah tu memang Maha Mengetahui lagi Maha Bijaksana. My moms berdua ni, Ummi dengan Ibu, sangat….sangat….ok…wordlessssssssssss.=.=’ Tak tahu nak cakap macam mana sebenarnya. Hehe.

To my Baba, kaklong ni muda lagi. Nak pesan-pesan kat Baba macam….kelakar pulak. Tapi love them both till Jannah, kay? Hehe. Not forever but till Jannah. (^.^)

To Ummi and to Ibu, nak beli hadiah, tapi macam …. tak mampu je. Bukan tak ada duit ke apa tapi, kaklong bagila apa-apa pun, nothing can beat both of yours love, espically Ummi. So, just wishing to both of you proudly is the best I can do. (><)b.

Firstly, for my beautiful and gorgeous and caring mom, Ummi, Rosmina Jaafar. TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK-BANYAK-BANYAK taw~. The nine months of me being carried by you, you endure it with great and i said it again G-R-E-A-T patience. The nineteen years of rising me up with my stubbornness and egos and lots of bad things I did, you would still accept me as your daughter no matter what. If I were to list all of yours love and patience and care and every single advice you had ever gave, I couldn’t never do so. The greatest gift you ever gave is my LIFE. (T.T)….. (tak nak nangis kat sini~malu~)….SAYANG UMMI. May Allah always bless you with a great and wonderful and blissful life here and hereafter.

Secondly, for my lovely and sweet and smart mom, Ibu, Nurhanina Rafai. Pun sama. TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK.(><)V. There were times you took care of me, and you treated me as your own. There were times of hardships, and you took it strongly. Even though you didn’t carried me for the 9 months, it were my brothers you carried and my-new-siblings-to-be you are carrying. Even though you didn’t spend the time of 19 years with me, you did thought me a lot of things. When I called you IBU, you are my mother too. SAYANG IBU. Ngee~ May Allah bless you and may you be strong with HIS help and guidance.

Thirdly, to my handsome and romantic and charming Baba, Nazarudin Che Salleh. (Baba pun dapat credit gak….ngee)~ Allah gives you this two wonderful women to you. He would never ever gives you these great women, if He know you couldn’t handle it. Err. Blank dah. Just nak Baba be patience and patience and patience and patience always. Hurm. Again. Love them TILL JANNAH~ (><)V

Last sekali…..adik-adik yang kaklong sayang and rindu (bile nak gusti lagi huh?) Korang jaga Ummi dengan Ibu baik-baik. Dulu boleh la kaklong ada kat rumah selalu nak pesan-pesan. Sekarang pakai blog dengan pesbuk je la. Ummi tu maksudnya mak saya, Ibu tu pun mak juga. So, dua-dua pun MAK juga. Dipanggil dengan panggilan yang bermaksud MAK sangat besar tanggungjawab. Asalkan MAK. Saja kaklong highlight kat sini. Sambil-sambil tu cakap kat orang lain juga, EMAK ke IBU ke UMMI ke MUMMY ke MBAH ke UMMU ke apa-apa yang ertinya seorang ibu, asalkan dia tu ada menjaga dan mendidik dan bersama dalam proses membesar, ibu tetap ibu. Ingat pesan Rasulullah, selepas Allah dan Rasulullah ialah ibu, ibu, ibu dan ayah. (Err…tapi jangan sampai melampau sangat. Baba tu bagi kita rumah besar tu, tibi best…and macam-macam)

 

Ok. Done wishing and advising. Haha. (Macam hebat sangat je~)

 

p/s: Kawan kaklong pun wish birthday ummi dengan ibu. Ngee~

1 ulasan:

  1. TQ soooo muchhhh! My dear lovely daughter... TQ for being a wonderful daughter & friend... Though u are thousands of miles away from home, I always feel u are next to me. My doa to Allah are always to protect u, guide u in the right path & reward u the best, Insyallah...

    BalasPadam

Let's hear it from you.