Ahad, 16 Oktober 2011

Autumn Picnic

Salam

Haih. Hari ini ada sukan untuk muslimah. Sangat-sangat best dan sangat-sangat penat. Huhu. Esok dahla ade lesson sukan. (Fizra). Larat ke tak esok, entahla. Tu la, pi gatai-gatai main tiga game, sapa suh? Well, selagi aq ni masih mampu nak bersukan ni, aq bersukan la. Nak enjoy abih-abih zaman sports ni. Sebab nanti bile dah besar sikit, susah sikit la nak main macam-macam. Lagi-lagi kalau dah kahwin (gatai lagi naa?) Haha.

Semalam, kami satu batch pergi Park Kolomenskoye. Kali ni dengan niat nak pikinik. Memang planning habih la untuk piknik ni. Pi beli barang pe sume. Hehe. Padahal dalam forrecast ade tertulis kemungkinan snow dan suhu dalam bentuk ‘minus’. Paham tak?

M-I-N-U-S……………………………..memang macam sejok giler.

Memandangkan dalam bilik aq heater tu terpasang dan tingkap bilik tetutup rapi, memang tak rasa la sejuk kat luar macam mana. Rasa gitu-gitu je. So, aq pun memakaila pakaian yang tidaklah berapa tebal. Dan yang paling penting, aq terlupa nak bawak glove aq. Nasibla tak lupa selendang aq. Haha. Memang kebas habis tangan aq semalam. Nak buat apa-apa macam tak terasa apa pun.

Terlintas di sudut fikiran aq, “Ni baru autumn yang hampir membunuh, kalau winter mungkin terbunuh dah!” Hahaha. Tak adalah. Cuma terfikir macam mana aq nak survive nanti untuk winter kalau autumn saje aq macam dah tak tahan giler dengan suhu dan angin kencang dy? Well, kenala belaja survive. Nak tak nak la kan?

Hurm, pikinik tu boleh la dikatakan jadi tapi tak ada tikar. Bentang plastik makanan tu, bukak roti ramai-ramai serbu makanan. Sandwich je pun aq buat. Bukan apa sangat. Sekadar mengisi perut untuk hilangkan sejuk. Hihi. Tapi tak bawak air panas lak. Bawak lemonade je. Hihi. Nak tak nak duit kuar gak untuk beli air teh atau kopi kat gerai-gerai kecik. Mahal lagi kat gerai-gerai tu banding dengan kat MAI. T.T

Lepas ni kalau nak pikinik, aq on aje. Sebabnya, aq suka pegi taman-taman ni. Macam romantikla plak rase. Even sorang-sorang pun boleh jadi romantik taw. Hahaha. (Ni akibatnya apabila anda menjadi seorang yang kuat berangan.) Yela, kat malaysia mana la nak dapat musim yang penuh dengan daun kaler kuning dengan pokok-pokok togel yang menawan tu. Kat sini je dapat. Even sejok giler pun, best sebab dapat tengok scenery yang menyejukkan hati. Seyesly, nak cari lagi park-park yang best. =)

 

 

p/s: Kat moscow ni katanya banyak park. Sangat-sangat!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Let's hear it from you.