Ahad, 25 September 2011

Lama dah tak aktif macam ni

Salam

Okie dokiey. Sebenarnya badan aq dah sengal-sengal lenguh-lenguh segala dah ni. Mana taknye kalau main volleyball dengan futsal serentak sambil berkejar-kejar dari satu dewan ke satu dewan.

Semalam ade event sukan name dia Road to Gorky Games dekat M2 (name penuh seriously aq tak taw). Perjalanan nak ke sana memakan masa hampir dua jam. Aq daftar nama untuk futsal dan volleyball. Futsal tu sebab saje suka-suka nak masuk tapi volleyball tu memang aq nak sangat main. Since form 3 lagi aq memang minat sangat dengan volleyball. Disebabkan short people, aq masuk dua-dua. Lagi best is games berselang seli. Memang syokla aq berlari ke sana ke mari.

First game aq adalah main futsal. Aq main futsal dengan family je. Dulu zaman kanak-kanak ribena pernah la sekali dua main bola sepak dengan membe-membe lelaki. Skill memang aq konfem aq tak de skill sangat. Setakat nak sepak bola, tanduk bola tu aq taw la. Tapi main dalam game tu memang aq tak taw sangat. So, aq main non-stop tanpa tuka orang pun. Seyesly, penat gila. Dah la opponent punye team sume badan besar-besar! Aq yang kecik ni aduih…… no komen. Dapat la posisi striker. Ternganga luas saat senior tu bagitaw posisi aq. Hahaha. Law adek aq T-rex tu nak jadi striker aci la. Dia memang pro la.

Elok-elok first game futsal tu abih, aq lari ke court volleyball. Sempatla rehat dalam seploh minit. Tapi itu pun mase main volleyball badan aq semata-mata menggigil sebab otot terkejut dengan keaktifan yang berlaku selepas dua tahun pasif. Kalah tu memang kalah tapi aq puas hati dengan perfomance aq semalam. (Cewah….puji diri sendiri.).  Bukan apa sejak darjah 5 aq main volleyball, first time aq main dengan tenang dan aq tak gopoh. Standard aq main memang gilo! Haha. Aq puas hati dan aq enjoy. Tu pesan cikgu aq dulu… main jangan terlalu nak stress

, enjoy agar dapat main dengan tenang.

Yang tak tahan. Dan-dan habis game volleyball tu, captain futsal panggil game kitorang lak. Second game. Haha. Aduh. Baru habis game volleyball ni! Tak pe, aq lari cepat-cepat ke game futsal. Kali ni aq main dengan tenang kut. Tapi tak sepenat game yang pertama tu. Yang pertama tu memang konfem penat giler! Compare dengan game yang pertama game yang kedua lagi ganas kut. Tapi semua orang cakap yang pertama tu ganas. Maybe sebab saiz orang nye kot. Ntahla. Aq tak leh nak agak. Tapi yang puas hatinya dapat pergi final! (Ade tiga uni je)

Lepas futsal tu, datang kat volleyball nyer court. Game dah nak start. Haha. Ok, aq just telan few chocolate and minum air seteguk dua je. Nak tambah glucose je. Nak makan nanti muntah pulak aq. Game volleyball yang kedua ni lagi mencabar sikit kut. Tapi alhamdulillah menang la jugak. At last dapat second place sebab final tak buat. Depa kira markah je. Sebab timing la lari.

Yang lagi tak tahan, elok aq abih main volleyball, futsal final pulak! Huahua…. nak menangis aq berkejaran berlari kejar game. Hahaha. Tak pe. Demi sukan yang aq suka, aq jalan je. Kali ni game ni aq main dengan sebetul-betulnya. Aq cuba. Aq dapat shoot satu goal kot. Haha. Tapi setakat goal sebab goalie dah bergolek jatuh kat depan. Hihi. Aq nampal goal kosong, bola kat kaki aq, aq pun pakat tendang je. Sekali masuk. Aq berlari hampir satu padang seronok. Tapi goal nasib je tu. Alhamdulillah futsal dapat no satu. Excited ke main sume orang sebab diaorang dah 4 tahun mencari peluang kemenangan.

Ok. Kalau setakat sukan je, memang la tak penat mana. Yang menambahkan penat adalah event di embassy malam tu! Haha. Berkejaran aq balik asrama bersiap-siap secomel mungkin untuk ke embassy. Seyesly memang memenatkan. Bangun pagi tadi, every inch of my body terasa sengal dan lenguh. Tak terdaya aq. (Terdaya pulak nak masak bubur, nak online, nak wat matan, nak basuh baju)

Haha, Yang penting at least aq dapat aktifkan balik semula impulse-impulse aq yang selama ni pasif semacam. Hahaha.

1 ulasan:

  1. pergh style dan power gila ko..terkjut bila dgr futsal mai pompuan menang emas..tahniah2

    BalasPadam

Let's hear it from you.