Jumaat, 17 Jun 2011

Blurr…

Salam.

Wah.Tak sangka cepat betul masa berlalu. Taw-taw dah dua minggu aq duduk kat rumah. Seriesly, azam terbesar aq kat rumah ialah untuk membersihkan muka aq sebabnya agak bermasalah juga la. Dan alhamdulillah berkat usaha aq selama seminggu hampir menjadi. Mungkin disebabkan tekanan yang amat besar di MIAT menyebabkan berlakunya perubahan hormon yang sangat ketara. Tok Ayah aq pun sampai naik heran tengok muka aq. Pelik. Hehehe. Apa boleh buat, mak cik aq seorang pun macam aq gak dulu (Tok Ayah kabor la). Takpe,dugaan dan cabaran aq sanggup hadapi. Kalau idok, takkan Tuhan bagi kan? Kan?

Hari ini Ummi amek cuti. Kenapa? Kerana mau shopping sama aq la. Memang macam-macam la dapat beli. Especially baju baru. Aq ni memang dah menjadi wanita sebab aq dah tak de rasa malu nak pakai baju bercorakkan kewanitaan. Yela kalau idok sebelum ini nak pakai baju t-shirt dengan jeans aje. T-shirt pulak kaler hitam atau biru gelap aje. Baju girly-girly ni aq suka tengok aje. Tak nak pakai, rasa macam perempuan sangatt (eh, bukan memang aq ni perempuan ke?). Well, sekarang baru sedar dan ada sedikit konfiden. Kalu tak mesti rasa aq ni huduh, tak sesuai nak pakai. Thanks to my friend laa kan.

Beg. Bagasi. Memang aq sangat-sangat blurr nak beli benda ni. Bile tengok tag harga dia, mengucap panjang aq. Selama aq suka membeli-belah, harga sebegitu macam agak gila. Tapi Ummi kata memang standardla. Tapi kan aq tak suka nak jadi demanding atau mintak lebih-lebih kat mak ayah aq, so consider habisla nak beli barang-barang yang mahal. Kalau boleh maw pakai duit sendiri. Teringat pulak, nanti dapat duit. So, buat masa ini pakai aje dulu duit Ummi Baba, then bayar baliklah. =)

Benda lain yang aq blurr ialah macam mana nanti kat sana? Cukup ke barang-barang yang aq bawak ni nanti? Boleh ke aq nak survive kat tempat tu? Huhuhu. Memang cukup blurr pasal benda ni. Maklumlah, tak pernah pergi luar negara sorang-sorang. Rasa pelik.

 

 

p/s: pack barang baru separuh jalan. rasa macam nak angkut je sume yang ade kat rumah ni..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Let's hear it from you.