Sabtu, 24 Julai 2010

SISPA di UniKL MIAT

Salam....
setelah sekian lama menapak di MIAT ni, barulah dapat bukak pc
enjoy jugak. tapi homework tgh berkepok belambak kat atas katil tuh
menanti disiapkn.... wah, mcm dah nk pecah otak pikir jawapan
so, seperti yg telah dirancang oleh aq
dan setelah diizinkan Tuhan, dpt gak update

so, kali ini aq mahu cerita tntng SISPA di MIAT
nme pjg dye, Siswa Siswi Pertahanan Awam.
kalo xpanggil SISPA pown, JPAM ke Rescue 999 ke
Civil Defence. alah, sumenye satu makne gak.
sanyer, kami pre-russian toksah join pun
tapi ari tue, en. bassit de pesan,
"batch kali ni kena ikut join SISPA"
ape lagi, ikut jelah cakap en. bassit.

nak dijadikn jalan cerita xbrpe menarik,
aq sangat malas nak join SISPA
ulang suare, SANGAT MALAS
tapi pagi tadi bangun gak
still lewat juge.
then, pegilah aq bersame roomate aq ini
Nabilah ke MPH (multipurpose hall)
so, bermulalah hari yg sgt malas
takde pe sgt pun yg menarik psl SISPA
cume nak didik disiplin and survival dlm diri dak2 MIAT
time divide group,
kami dak pre-russian kasi tau abang Nash (leader) tu
then katenye depa xtaw kalo batch kali ni kena join
abg Nash call en. bassit
en. bassit kate, kena join gak. dye serahkan sume kat abg Nash
wah... for the time being mmg kena joinla dulu
so, kami follow jelah arahan dye (ade gak yg hilang dari 33 org)
SISPA besa habesh pukul 2 tapi hari ni awal
just ade briefing, divide group n lantik leader platun
at the end, kami balik awal.


petang ni, Amalia, (jiran kesygn aq)
ajak main kat apron (kwsn lapang dpn hangar)
main baling selipar @ tuju kasut
ish... mcm best je... nanti aq kasi story lagi ek....




p/s: nanti kalo tahap kerajinan aq tinggi, ato belambak free time, aq upload gambar dak pre-russian (gurls only) kat cn... tunggu jelah mase aq free. paling x pun skali dgn jadual kelas yg mcm sekolah menengah padat tu... so, tunggu jelah ek...

1 ulasan:

Let's hear it from you.