Jumaat, 9 Julai 2010

Orentasi di MIAT

Salam....
Rindu plak dengan pc nieyh. Maklumlah dah start masuk u..
Baru je abis orentasi kat MIAT.
Malaysian Institute of Aviation Technology.
since en.bassit dah buat explaination smalam kat kami dak2 pre russian.
abis satu MIAT kitorng ronda sbb nak cari klas kami.
Klas kami mmg unik dari klas dak2 lain.
kami ade russian words yg tegantung di dinding2 klas.
Syok gak tengok tapi at the same time.. cuak ke bebeh.
en. bassit kate "welcome to the hell'
sbbnye, program ni mmg gile... style kami blajar ikut russian
so... mental must be prepared.
next week ari isnin klas start...
pagi maths 4 hrs n physics too (maybe)
klas russian dari jam 10 smpi 6 (tues till thurs)
hahaha... mmg kena mentally prepared.

kaylah... nnt kalo klas dh start, aq smbung lagikla kesah2 russian ni
skang ni nak cite orentasi di MIAT
yg mane, pratusan wanitanye hanye 10%
wakakakaka... cuak n seram plak.
bkn pe, maklumla dh 2 thn duduk persekitaran yg 'bersih'
yg mane sumenye terjage
mule2 tu mmg aq senyap mcm patungla...
tapi lepas 2,3 ari start dah berckp.
still ade mse senyap mcm patung

ade satu cerita comey kat MIAT ni
time orentasi, ade sorang dak Subang nie
muke dye mmg arabic habis.
mmg mati2 ingat foreigner.
nme dye shazli muhammad.
nak dijadikan ceritanye comey,
fasi2 sume tertipu ingatkn dye foreigner.
siap translatekan dari bm ke bi.
dak shazli ni kitorang panggil yaman. sbb mcm org dtg dr yaman.
dye group aq mse orentasi.
yang bestnye, dye tipu sampai abis orentasi,
even bile fasi dah tau,
dye still xnak ngaku. dye keep on playing.
sampailah kantoi. bile kantoi tu (last day orentasi)
dye pun mintak maafla.
starting point menipu ni sbb
first day dye datang, ade singh dtg kat dye ajar nyanyi lagu melayu.
n then kat asrama, ade 2 brader fasi tanye dye "you eat budu?"
mmg bestlah nk menipu sbb sume org ingat dye pak arab.
mmg lawak gile...

tp pengajarannye...
spandai2 tupai melompat akhirnye jatuh ke tnh jua...
hahahaha.

1 ulasan:

  1. Akak, belajar kat russia syllabus dalam english or russia? sbb saya pun dpt program sama mcm akak :/

    BalasPadam

Let's hear it from you.