Sabtu, 24 Julai 2010

SISPA di UniKL MIAT

Salam....
setelah sekian lama menapak di MIAT ni, barulah dapat bukak pc
enjoy jugak. tapi homework tgh berkepok belambak kat atas katil tuh
menanti disiapkn.... wah, mcm dah nk pecah otak pikir jawapan
so, seperti yg telah dirancang oleh aq
dan setelah diizinkan Tuhan, dpt gak update

so, kali ini aq mahu cerita tntng SISPA di MIAT
nme pjg dye, Siswa Siswi Pertahanan Awam.
kalo xpanggil SISPA pown, JPAM ke Rescue 999 ke
Civil Defence. alah, sumenye satu makne gak.
sanyer, kami pre-russian toksah join pun
tapi ari tue, en. bassit de pesan,
"batch kali ni kena ikut join SISPA"
ape lagi, ikut jelah cakap en. bassit.

nak dijadikn jalan cerita xbrpe menarik,
aq sangat malas nak join SISPA
ulang suare, SANGAT MALAS
tapi pagi tadi bangun gak
still lewat juge.
then, pegilah aq bersame roomate aq ini
Nabilah ke MPH (multipurpose hall)
so, bermulalah hari yg sgt malas
takde pe sgt pun yg menarik psl SISPA
cume nak didik disiplin and survival dlm diri dak2 MIAT
time divide group,
kami dak pre-russian kasi tau abang Nash (leader) tu
then katenye depa xtaw kalo batch kali ni kena join
abg Nash call en. bassit
en. bassit kate, kena join gak. dye serahkan sume kat abg Nash
wah... for the time being mmg kena joinla dulu
so, kami follow jelah arahan dye (ade gak yg hilang dari 33 org)
SISPA besa habesh pukul 2 tapi hari ni awal
just ade briefing, divide group n lantik leader platun
at the end, kami balik awal.


petang ni, Amalia, (jiran kesygn aq)
ajak main kat apron (kwsn lapang dpn hangar)
main baling selipar @ tuju kasut
ish... mcm best je... nanti aq kasi story lagi ek....




p/s: nanti kalo tahap kerajinan aq tinggi, ato belambak free time, aq upload gambar dak pre-russian (gurls only) kat cn... tunggu jelah mase aq free. paling x pun skali dgn jadual kelas yg mcm sekolah menengah padat tu... so, tunggu jelah ek...

Jumaat, 9 Julai 2010

Orentasi di MIAT

Salam....
Rindu plak dengan pc nieyh. Maklumlah dah start masuk u..
Baru je abis orentasi kat MIAT.
Malaysian Institute of Aviation Technology.
since en.bassit dah buat explaination smalam kat kami dak2 pre russian.
abis satu MIAT kitorng ronda sbb nak cari klas kami.
Klas kami mmg unik dari klas dak2 lain.
kami ade russian words yg tegantung di dinding2 klas.
Syok gak tengok tapi at the same time.. cuak ke bebeh.
en. bassit kate "welcome to the hell'
sbbnye, program ni mmg gile... style kami blajar ikut russian
so... mental must be prepared.
next week ari isnin klas start...
pagi maths 4 hrs n physics too (maybe)
klas russian dari jam 10 smpi 6 (tues till thurs)
hahaha... mmg kena mentally prepared.

kaylah... nnt kalo klas dh start, aq smbung lagikla kesah2 russian ni
skang ni nak cite orentasi di MIAT
yg mane, pratusan wanitanye hanye 10%
wakakakaka... cuak n seram plak.
bkn pe, maklumla dh 2 thn duduk persekitaran yg 'bersih'
yg mane sumenye terjage
mule2 tu mmg aq senyap mcm patungla...
tapi lepas 2,3 ari start dah berckp.
still ade mse senyap mcm patung

ade satu cerita comey kat MIAT ni
time orentasi, ade sorang dak Subang nie
muke dye mmg arabic habis.
mmg mati2 ingat foreigner.
nme dye shazli muhammad.
nak dijadikan ceritanye comey,
fasi2 sume tertipu ingatkn dye foreigner.
siap translatekan dari bm ke bi.
dak shazli ni kitorang panggil yaman. sbb mcm org dtg dr yaman.
dye group aq mse orentasi.
yang bestnye, dye tipu sampai abis orentasi,
even bile fasi dah tau,
dye still xnak ngaku. dye keep on playing.
sampailah kantoi. bile kantoi tu (last day orentasi)
dye pun mintak maafla.
starting point menipu ni sbb
first day dye datang, ade singh dtg kat dye ajar nyanyi lagu melayu.
n then kat asrama, ade 2 brader fasi tanye dye "you eat budu?"
mmg bestlah nk menipu sbb sume org ingat dye pak arab.
mmg lawak gile...

tp pengajarannye...
spandai2 tupai melompat akhirnye jatuh ke tnh jua...
hahahaha.